הודעה לעובד על תנאי העסקתו לעומת הסכם העסקה

בישראל לא קיימת חובה לחתום על הסכם העסקה כאשר מקבלים עובד לעבודה.

עם זאת, הדבר מומלץ מאוד לצורך הסדרת מערכת היחסים המשפטית בין הצדדים.

על פי חוק הודעה לעובד ולמועד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה), תשס"ב-2002, יש חובה למסור לעובד הודעה על תנאי עבודתו וזאת תוך 30 ימים ממועד תחילת יחסי עבודה.

נוסח ההודעה מצורף לחוק וניתן למצוא אותו בקישור זה.

על מנת שההודעה לעובד תיחשב הודעה כדין, יש למלא את כל הסעיפים בהודעה בדייקנות.

אי מסירת הודעה לעובד, מעבר להיותה עבירה על דיני העבודה שיכולה לזכות את העובד בפיצוי של עד 15,000 ש"ח ללא הוכחת נזק, מהווה גם עבירה פלילית.

כמו כן, על פי הפסיקה, ככל שקיימת מחלוקת ביחס לתנאי העבודה, ולא נמסרה הודעה לעובד, נטל ההוכחה על המעסיק לסתור את טענות העובד ביחס להבטחות שלכאורה ניתנו לו.

יש לשים לב שמדובר בהודעת המעסיק על תנאי העבודה, ולכן אין צורך בחתימת העובד.

עם זאת, מומלץ להחתים את העובד לראיה שאכן קיבל את ההודעה.

כאמור, הודעה לעובד היא המינימום המחויב בחוק.

מומלץ מאוד להסדיר את מלוא תנאי העבודה בהסכם העסקה מסודר, שיידרש לפרטים נוספים, כמו שמירת סודיות, קניין רוחני, זכויות מעבר לדין ועוד. מומלץ להשתמש בהסכם עבודה שנערך על ידי עורך דין הבקיא בתחום ומותאם ספציפית למקום העבודה, ולא בהסכם כללי מרשת האינטרנט, שפעמים רבות אינו מספק ואינו עונה על דרישות הדין או על הצרכים של מקום העבודה.

על מנת שהסכם עבודה ייחשב הודעה לעובד, עליו לכלול את כל האלמנטים המצויים בטופס ההודעה לעובד, ויש לכתוב במפורש כי ההסכם מהווה גם הודעה לעובד בהתאם לחוק.

האמור לעיל מהווה מידע כללי בלבד ואינו בגדר או מחליף ייעוץ משפטי ספציפי.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

עוד בנושא

ייעוץ וליווי משפטי שוטף

משרדנו מעניק ייעוץ משפטי שוטף למעסיקים, ועדי עובדים ועובדים בכל קשת התחומים הרחבה של דיני העבודה, החל ממועד גיוס מועמדים לעבודה, דרך סוגיות שוטפות שמתעוררות במהלך יחסי עבודה ועד לסיום

קרא עוד >>
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם: