מתמודדים עם שימוע? כך תבטיחו ייצוג מיטבי

כאשר מעסיק מבקש לפטר עובד או לשנות את תנאי העסקתו, קמה החובה לערוך שיחת שימוע לעובד, במסגרתה תינתן לעובד זכות טיעון טרם קבלת החלטתו הסופית של המעסיק. בין אם המדובר בעובד שזומן לשימוע ובין אם המדובר במעסיק, כדאי לשכור את השירותים של עורך דין לשימוע שיהיה נוכח וגם יוודא שהשימוע מתקיים על פי החוקים והכללים הרלוונטיים וגם יוודא שנשמרות הזכויות של הלקוח שלו. ישנם עורכי דין שמציעים את השירות הספציפי הזה וחשוב לדעת עליו ולפנות אליהם על פי הצורך. בהחלט יתכן הבדל משמעותי בין נוכחות של עורך דין בעת השימוע לבין שימוע ללא עורך דין צמוד.

באיזה שלב צריך לפנות אל עורך דין לשימוע?

כאשר מעסיק שוקל פיטוריו של עובד, עליו לזמן אותו לשימוע לפחות 48 שעות לפני מועד השיחה ולפרט בזימון את הסיבות בגינן העובד מזומן לשימוע. מיד עם קבלת הזימון בכתב מומלץ לעובד לפנות אל עורך דין לשימוע, לשתף אותו בכל מה שאירע ובמידת הצורך גם להציג מסמכים או כל תיעוד אחר שיש. חשוב לזכור כי בדרך כלל שיחת השימוע קבועה לימים הסמוכים ולכן יש לפנות בהקדם האפשרי כדי שגם עורך הדין יוכל להיערך מבחינת לוח הזמנים שלו.  בדרך כלל, עורך הדין יקיים פגישה עם הלקוח, לפני שיחת השימוע, יכין יחד איתו את הטיעון לשיחת השימוע ויבחן מה רצונו של העובד במקרה הספציפי.

החשיבות של ייצוג על ידי עורך דין

היום קיימת כבר מודעות רבה לעניין ייצוג מצד עורך דין לשימוע ועובדים רבים מבינים את היתרונות בכך. עורך דין לשימוע יוכל לוודא את תקינות ההליך ועמידת המעסיק בדרישות הדין והפסיקה, לוודא שהמעסיק העביר לעובד את כלל המסמכים עליהם נשענת החלטת הפיטורים, שהמעסיק לא בא סגור לשיחת השימוע ושיש סיכוי לשנות את דעתו, שלא נשקלים שיקולים זרים אסורים ועוד.
כאשר העובד מגיע לשיחת השימוע בליווי עורך דין, חשוב מאוד שגם המעסיק יהיה מיוצג בשיחת השימוע. פעמים רבות, עורכי הדין של העובדים מנסים להפוך את שיחת השימוע לסוג של משפט למעסיק, ועל פי הפסיקה אין להם זכות לעשות זאת. עורך דין שילווה את המעסיק בשיחת השימוע, יוכל למנוע זאת, לעמוד על זכויות המעסיק ואף לוודא כי המעסיק עומד בדרישות הדין בכל הנוגע לניהול ההליך וקבלת ההחלטה, באופן שיפחית את החשיפה במקרה של תביעה.
עורך הדין קובי חתן מייצג לקוחות, עובדים ומעסיקים, בשיחות שימוע בצורה מסורה ומקצועית ומומלץ לפנות אליו לקבלת ייעוץ פרטני לפני ההגעה לשימוע.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

עוד בנושא

עדכון קורונה (08/2021): השתתפות המדינה במימון דמי בידוד לעובדים החייבים בבידוד בשל מגפת הקורונה

לאור שאלות רבות שהגיעו למשרדי בתקופה האחרונה, מצאתי לנכון להוציא עדכון זה הנוגע להשתתפות המדינה בדמי בידוד לעובדים החייבים בבידוד בשל מגפת הקורונה, בהתאם להוראות משרד הבריאות, המתחדשות ומתעדכנות מעת לעת.

קרא עוד >>
איסור אפליה בקבלה לעבודה

איסור האפליה בקבלה לעבודה מוסדר בשני חוקים: חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, תשמ"ח-1988 וחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, תשנ"ח-1998. חוק שוויון הזדמנויות בעבודה קובע כי אסור להפלות עובד/ת בקבלה לעבודה מחמת

קרא עוד >>
תקופות מוגנות מפיטורים

ישנן מספר תקופות בהן אסור לפטר עובד או עובדת מהעבודה. החוקים המרכזיים המסדירים זאת הם חוק עבודת נשים, תשי"ד-1954, חוק חיילים משוחררים (החזרה לעבודה), תש"ט-1949 וחוק דמי מחלה, תשל"ו-1976. תקופות

קרא עוד >>
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם: